Tuinzicht

Details

We kwamen op bezoek bij ‘Van Veldhuizen Groenwerk’, zo heette het bedrijf op dat moment nog. Ze vonden hun website en uitstraling niet meer passen. Door de jaren heen zijn het soort werkzaamheden en het type klanten namelijk behoorlijk veranderd. Het was daarom tijd voor een nieuwe stap. Alles mocht vernieuwd worden, zelfs de naam, de kern van de identiteit. Na een brainstorm met het team kwamen er verschillende dingen naar voren. Ten eerste de aanstekelijke liefde voor groen. En daarnaast het meedenken met de klant en zoeken naar oplossingen. Zelfs als dit niet direct hun eerste voorkeur heeft. Met deze zaken in ons achterhoofd is hieruit ontstaan: Tuinzicht een nieuwe kijk op groen

Logo en huisstijl

Voor het ontwikkelen van het logo kregen we de wens om het beeldmerk en de naam in één beeld te vangen. Hiervoor is de letter C gekozen en deze hebben we voorzien van een bladvorm. De binnenste ronding van de letter C loopt door in de nerf van het blad, waardoor het woord mooi met elkaar in balans is. De letter C is specifiek gekozen omdat deze door de ronding ook een connectie heeft met een oog, wat een speelse verwijzing is naar zicht. De letter C kan op zichzelf ook als beeldmerk gebruikt worden voor losstaand gebruik.

In de doorvertaling van het logo naar de huisstijl is het herkenbare element, de bladvorm, doorgevoerd in verschillende uitstralingen. Dit in combinatie met strakke rechte lijnen en vlakken maken het een strak, maar toegankelijk geheel.

Fotografie

De Fotografie is verzorgd door Brunekreef fotografie.  Op één van de laatste mooie dagen in september hebben we de shoot nog net kunnen inplannen. Daarmee hebben we echt geluk gehad, want de merkbeleving valt of staat bij mooie foto’s. In deze shoot staat het team en het klantcontact centraal. Het plezier en de passie voor het hoveniersvak komen ook goed naar voren.

Webdesign

Voor het webdesign hebben de huisstijl verder doorgevoerd. Er is gespeeld met belijningen en foto’s. De kopteksten zijn duidelijk met een lekker leesbaar font, waardoor de website uitnodigt om de alles te lezen. Voor het echte Tuinzicht gevoel hebben we gekozen om het team en het klantcontact centraal te zetten.

Webdesign Tuinzicht

Heb je een idee in gedachten?

We helpen je graag met het realiseren hiervan